keskiviikko 29. elokuuta 2012

Maailman toisella puolen

"Äiti olen täällä maailman toisella puolen.
Isä älä huoli, kyllä pidän itsestä huolen."

Täällä ollaan! Täällä on juuri sellasta, kun voi kuvitella: punanen maa, sininen taivas, kirkas aurinko, ihanat ihmiset, upea luonto. Matka tänne oli pitkä ja uuvuttava ja matka Nairobista tänne kampukselle pimeässä vielä oudompi ja ehkä vähän kuumottava, mutta siitä selvittiin.

Saatiin huoneet, jossa nukutaan. Ne on pienia ja karuja, mutta alkaa jo tuntua kodilta.







Vessat on mitä on, mutta niihinkin alkaa tottua nopeesti. Myöskään suihkusta ei tule lämmintä vettä lainkaan, eli aamusuihkut on aika freesejä.





Ihmiset on täällä niiiin ihania. Ne pitää meistä huolen ja on ystävällisiä. Muutamassa päivässä niistä on tullu jo ihan ystäviä meille.


Koulu ei ole vielä alkanut, joten välillä käy aika tylsäksi. Mutta afrikkalainen ajantaju alkaa jo meihinkin tarttua eli täällä kaikki tapahtuu hitaasti, jos tapahtuu ollenkaan. Toisaalta se tuntuu ihan hyvältä.

Tänään päästiin ensimmäistä kertaa kampuksen muurien ulkopuolelle. Tää on iso kampus, joten täällä on paljon ihmisiä, kauppoja ja ravintoloita muurien sisäpuolellakin. Tänään käytiin isossa marketissa meidän saattajien kanssa matatuilla, paikallisilla pakettiauton tyylisillä, joissa on 15 penkkiä ja tuplasti ihmisiä.





Paikan nimi, jossa kävimme oli Kahawa. Meidän silmiin se näytti afrikkalaiselta slummilta, mutta paikallisten mukaan se on normaali paikka, missä opiskelijat asuvat. Kadut oli täynnä hiekkaa, mustia ihmisiä, savua, rampoja vuohia ja koiria, autoja, kojuja... En uskaltanu vielä valokuvata siellä, mutta ehkä joku päivä.

Me ollaan täällä paikallinen nähtävyys. Ollaan laskettu, että meidän lisäks ollaan nähty kaksi valkoihoista ihmistä. Joten ei ihme, että ihmiset pysäyttävät toimensa ja yksinkertaisesti tuijottavat. Lapset tervehtivät ja juoksevat kikattaen pois, kun me vastataan.

Elämä täällä sujuu hitaasti, mutta sujuu kuitenkin. Ensi viikolla alkaa koulu (ehkä), jolloin pitäisi alkaa jo olla jotain tekemistäkin. Ei malteta odottaa tanssitunteja, marimboja ja kuoroa!

Kwaheri! ( swahilia, suom. heihei)

- Sanna

1 kommentti:

  1. Koti on siellä, missä sydän on!
    Kun olet sydämelläsi siellä kokemassa ja oppimassa, ei ahdas, karu huone tai kylmä suihku häiritse ollenkaan (tai ainakaan paljoa!)
    Maailmassa pärjätään mitä ihmeellisimmissä olosuhteissa.. sen tulet siellä huomaamaan! :-)
    Hauskaa koulun alun odotusta!

    VastaaPoista