sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Avara luonto

Sitä on pienestä pitäen katsonut Avara Luonto -dokumentteja ja television kautta pällistellyt villieläinten arkea ja yhtäkkiä on itse keskellä sitä.




Tasankoa silminkantamattomiin, laumoittain laiduntavia kasvissyöjiä, petoeläimet sulattamassa saalista puskissa. Eläinten lannan ja puoliksi syötyjen raatojen haju sekottuu raikkaaseen savannin ilmaan. Ei sitä voi sanoin kuvata.

Matka savannille ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Sen piti kuuleman mukaan kestää n. 5 tuntia, pääsimme perille lähes 10 tunnin autossa istumisen jälkeen. Siinä matkalla auton jäähdytysjärjestelmä hajosi kaksi kertaa keskellä pieniä maaseutukyliä ja kerran Masai -heimon teinipojat olivat tukkineet tien ja kerjäsivät ( tai yrittivät ryöstää ) rahaa. Kun vihdoin saavuimme luonnonpuiston porttien läpi ja kerkesimme ihmetellä eläimiä kymmenisen minuuttia, auton rengas puhkesi keskellä norsulaumaa.





Seuraavana päivänä, juuri kun rengasrikosta sun muista oli selvitty, tuli lisää ongelmia. Olimme matkalla Tansanian rajalle, luonnonpuiston toiselle puolelle, kun kaksi safariautoa jäi jumiin metrin syvyiseen mutaan. Mutakuoppa oli ainut paikka, mistä autot pääsivät ylittämään joenuoman. Lopulta kaikki matkustajat ylittivät joenuoman jalan ja autot rullasivat tyhjillään mudan yli.





Kommelluksista kuitenkin selvittiin ja matka oli ikimuistoinen.





Facebookista löytyy lisää kuvia.

- Sanna

2 kommenttia:

  1. Missä te yövyitte tuolla reissulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli semmonen telttakylä, missä yövyttiin ja syötiin.

      Poista