maanantai 8. lokakuuta 2012

Menolippu Mombasaan

Sunnuntaina käsissä oli vihdoin menolippu Mombasaan.




Päätimme ottaa kerrankin helpomman kautta ja lentää rannikolle lähes 12h epämääräisen bussimatkan sijaan. Koska kuitenkin lensimme, sen tasapainoksi lähdimme lentokentältä monen mutkan kautta matatulla eteenpäin. Taksinkin olisi voinut ottaa, mutta se olisi ollut matatuun nähden huomattavasti kalliimpi ja tietenkin tylsempi. Seikkailujahan täältä lähdettiin hakemaan. Ensimmäinen matatu vei meidät lautalle, jolla oli tarkoitus päästä Ukondan saarelle. Lautta oli yllätyksemme ilmainen ja sen tiesi myös monet paikalliset, sillä lautalla olikin viisi valkoihoista - tietenkin samassa kasassa - ja satoja paikallisia. Ilmeisen kuuroille korville oli kaikunut opettajamme viimeinen ohje meille matkailijoille: välttäkää isoja ihmisjoukkoja. Hengissä kuitenkin selvittiin ja matka jatkui matatulla eteenpäin.

Matatut vaihtuivat muutamaan otteeseen ja loppu matka taittui "mukavasti" tuk tukilla - moottoripyörällä, jossa on peräkärryn tyylinen kuomuvaunu. Matkan päämäärä saavutettiin ilta-auringon laskiessa. Iltapalaksi paikallinen kiipeilijämestari napsasi meille palmusta tuoreet kookospähkinät.


Tänään aika menikin rannalla rentoutumiseen. On kyllä tullut tarpeeseen. Meneillään on low-season eli valkoihoiset rannalla voi laskea yhden käden sormilla.





Juttua vielä täältä lisää. Suunnitteilla on ehkä viikon aikana tehdäkin jotain: sukeltamista, kameliratsastusta ja Mombasa cityn tutkimista.

Facebookissa lisää kuvia.

- Sanna











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti