perjantai 12. lokakuuta 2012

Ongelmia paratiisissa

Mombasan viikko alkaa viedä viimeisiään. Ylihuomenna aamulla on lähtö taas kohti Nairobin hiekkaisia katuja. Loma alkoi niin hienosti täydellä auringonpaisteella ja hyvällä mielellä. Siitä ollaan tultu hieman alaspäin.

Tänään on satanut vettä täyttä häkää koko päivän - jo kolmatta päivää putkeen. Tunnit kuluu hitaasti mutta varmasti majapaikan terassilla kirjaa lukien, häpeällisen paljon torkkuen ja iPhonen pelejä pelaillen. Mahatauti on vaivannut meistä jokaista vuorollaan.

Kuva otettu majapaikan ovelta: puitteet olisi kyllä kunnossa...

Mombasa on yksi Kenian suosituimmista lomakohteista ja valkoihoisia täällä näkee, jopa nyt low seasonin aikaan, melkein raivostuttavan paljon. Niinpä paikalliset ovat yrittäneet rakentaa majapaikkoja ja ravintoloita länsimaiseen makuun: siis paljon uima-altaita ja hampurilaisannoksia. Itse en tällaisesta matkustamisesta pidä ja mieli alkaa jo kaipaamaan Nairobin slummeja ja ihmisten hölmistyneitä ilmeitä, kun ne näkee valkoihoisen. Myös rannalla hengailevat "beach boyt", jotka kauppaa kaikkea maan ja taivaan väliltä kookospähkinöistä muovirannekkeisiin ja jopa omiin seuralaispalveluihinsa, alkaa raastamaan hermoja. Parhaimmaksi beach boys'n karkoittamistavaksi onkin huomattu niiden täydellinen huomiotta jättäminen, mikä saa ne kiroamaan ja huutelemaan perään. Sateen vuoksi edellämainitut herrat pysyvät yllättävän hyvin pois rannalta, joka on entistä tyhjempi. Pieni trooppinen tihkusadehan ei suomalaisia estä menemästä rannalle.

Rannan valloittajat


Onneksi huomenna Mombasalla on vielä aikaa näyttää, mihin se pystyy. Kovaa auringonpaistetta - tai vesisateen edes hetkellistä taukoamista siis toivotaan, jotta päästäisiin edes poistumaan johonkin mökistämme. Saa nähdä miten käy, toiveet on korkeella.

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti